L’independentisme suma 1,6 milions de vots

Una quarta part dels més de dos milions de suports amassats pel procés no apareixen
Acte de campanya d'ERC
Acte de campanya d'ERC

Les tres candidatures que l'independentisme català ha presentat a les eleccions generals d'aquest 28 d'abril han totalitzat 1,6 milions de vots, aproximadament mig milió menys dels que havia aplegat el moviment en anteriors conteses electorals i l'1-O. 

Esquerra Republicana, que ha superat per poc el PSC com a primera força aquest diumenge, suma 1.015.000 vots, mentre que Junts per Catalunya obté gairebé 498.000 vots i Front Republicà, la candidatura de l'ex-Podem Albano-Dante Fachin, el partit cupaire Poble Lliure i Pirates, en rep 113.000, que no tindran representació a la cambra baixa. En total, 1.626.001 sufragis, el 39,38%.

El president i cap de llista d'ERC, Oriol Junqueras, malgrat aquest fet, ha proclamat que "l'independentisme ha guanyat" i que "les urnes han decidit que Catalunya és republicana".

Asens punxa
Una llista no independentista encapçalada a Barcelona per un independentista com Jaume Asens, la d'En Comú Podem-Guanyem el Canvi, ha perdut cinc dels dotze escons que aportava a Podemos al Congrés dels Diputats. En les anteriors eleccions generals, els comuns havien aconseguit 853.000 vots i ara han baixat fins als 615.000.

En la contesa electoral d'aquest diumenge, les principals candidatures no independentistes -PSC, Comuns, Cs, PP i Vox- sumen gairebé 2,4 milions de suports, però els partidaris del referèndum d'autodeterminació (els indepes més els comuns), guanyen per 2.240.000 vots a 1.635.000.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides