Partit impopular a Catalunya

El PPC també toca fons amb Álvarez de Toledo
Bou, Casado, Álvarez de Toledo i Fernández
Bou, Casado, Álvarez de Toledo i Fernández

El Partit Popular (PP) ha repetit naufragi a Catalunya aquest 28 d'abril. Després d'encongir-se fins a ser una força residual al Parlament de Catalunya el 2017, quan només va aconseguir quatre diputats amb Xavier García Albiol com a líder, ara ha obtingut només un representant de les quatre circumscripcions catalanes, la número u per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo. Fins ara en tenia sis.

Recuperada per Pablo Casado per plantar batalla a Catalunya després d'haver-se distanciat del partit durant els anys de Mariano Rajoy com a líder, Álvarez de Toledo tenia com a número dos el mediàtic tertulià de RAC1 Joan López Alegre, que es queda sense escó. Aquesta aposta ha rebut la meitat de vots que els populars a les anteriors eleccions generals i la mateixa representació que l'ultradretà Vox, que també aconsegueix un diputat.

A més, Ciutadans ha consolidat la seva posició de principal partit de centredreta constitucionalista a Catalunya. Amb Inés Arrimadas al capdavant, s'ha emportat cinc diputats.

En confirmar-se la desfeta, Álvarez de Toledo ha reconegut que es tracta d'"un pèssim resultat" del qual es considera "personalment responsable". La candidata popular, que havia manifestat durant la campanya que esperava que en el futur el centredreta espanyolista concorregués plegat, ha indicat com un error" la "fragmentació i la divisió del constitucionalisme".

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari