El PSOE vol governar en solitari

La vicepresidenta Calvo creu que la fórmula dels darrers mesos els ha donat "bons resultats"
Pedro Sánchez, celebrant la victòria
Pedro Sánchez, celebrant la victòria

El PSOE aposta per donar continuïtat al seu govern en solitari, la fórmula que va sorgir de la moció de censura presentada contra Mariano Rajoy. "Pensem que poden seguir avançant en aquesta fórmula que hem iniciat", ha declarat la vicepresidenta Carmen Calvo a la Cadena SER aquest dilluns. "Ho intentarem -ha afegit- perquè creiem, com a partit i com a govern, que en molt poc temps la gent ens ha entès molt bé".

Calvo troba que els "bons resultats" avalen aquesta opció i sosté que tenen una majoria "més que suficient" i, per bé que ha reconegut el suport d'Unidas Podemos per assegurar un "govern progressista", ha donat a entendre que no obriran la porta als de Pablo Iglesias a l'executiu.

Arrimadas descarta el pacte
Per la seva part, la cap de llista de Cs a Barcelona, Inés Arrimadas, ha descartat un pacte entre la seva formació i el PSOE. El cap de files de Cs, Albert Rivera, ja ho havia rebutjat categòricament durant la campanya, però ara, en una entrevista concedida a Catalunya Ràdio, Arrimadas ha apuntat "el cop d'Estat i la reacció que va tenir el PSOE" com a factors clau.

També s'ha referit a una "sensació agredolça", ja que tot i considerar que han obtingut uns bons resultats -passen de quarta a tercera força, molt a prop ara del PP-, Pedro Sánchez, contra qui van enfocar la seva campanya, seguirà a la Moncloa.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari