Hem guanyat els ‘progres’

No n’he sigut conscient fins que no he escoltat el líder de Vox quan deia que els 24 diputats que ha obtingut el seu partit en aquestes eleccions generals es dedicarien amb cor i ànima a lluitar contra ‘la dictadura progre’. Ho va dir anit davant uns simpatitzants que estaven decebuts perquè s’esperaven una entrada encara més espectacular al Congrés dels Diputats.

He pensat que Santiago Abascal reflectia perfectament la sensació que m’havia deixat el recompte definitiu de vots i escons. “Hem guanyat els progres”, m’he dit. Escoltar en boca d’un ultradretà la paraula ‘progre’ amb to despectiu m’ha reconciliat amb el terme.

Aquests darrers dies de campanya molts ciutadans hem compartit el temor perquè les tres opcions de dreta sumessin els 176 escons que marquen la majoria absoluta al Congrés dels Diputats. Ens vam acostumar a un grapat d’anys de govern del Partit Popular. Hem vist com Ciutadans girava cap a la dreta més del que semblava que era la seva posició política original. Però Vox ja era ‘massa pel cos’. Imaginar-se un govern espanyol depenent dels vots i les idees que han expressat en campanya els seus dirigents era un exercici terrorífic.

Estan de moda les pel·lícules de por, però la realitat és la realitat i no te la pots estalviar deixant d’anar al cinema.

Som uns quants milions els que vam anar a votar amb aquesta por enganxada al cos i que hem respirat alleujats en anar a dormir aquesta nit.

Som progres. I què passa?

(Visited 45 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari