Quins partits s’han negat a Figueres a criticar la gestió de la Renda Garantida del govern Torra?

L'equip promotor de la Renda Garantida de Ciutadania davant el Parlame
L'equip promotor de la Renda Garantida de Ciutadania davant el Parlament

PP, Ciutadans, ERC i PDECat. Així ho ha denunciat la Plataforma d’Afectats per la Renda Garantida del Gironès. Membres d’aquest col·lectiu van assistir a Figueres a la festa de sant Jordi i van aprofitar l’ocasió per parlar amb representants dels partits sobre l’incompliment de l’aplicació justa de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) per part del govern de la Generalitat. Els van ensenyar la carta que han adreçat al president Quim Torra demanant-li explicacions pel gran nombre de denegacions d’aquesta prestació i la situació de precarietat en què deixa a desenes de milers de ciutadans.

“No ens ha estranyat que el Partit Populari i Ciutadans, partits de dretes i sense desitjos d'aconseguir una societat democràtica i igualitària, rebutgessin signar a favor dels Drets dels Ciutadans, però el que ens ha deixat més indignats és que un partit com Esquerra Repubicana, que presumeix d'estimar Catalunya, de voler la independència, de besar, gairebé, el terra que caminen, hagin traït el més important d'un país, que és la seva gent, indiferents a les seves penúries i sofriments. Vergonyós!”, diu la Plataforma en l’escrit on fa balanç de l’acció del dia de sant Jordi.

Els interlocutors del PDECat van negar la seva adhesió a la carta a Torra dient que no podien anar contra el president de la Generalitat i la Plataforma d’Afectats per la RGC del Gironès els recorda una frase de l'Espriu: “A vegades és necessari i forçós que un home mori per un poble, però mai no ha de morir tot un poble per un sol home”. El text acaba afirmant que les actuacions d'Esquerra Republicana de Catalunya i del PDECat demostren “una inequívoca separació entres les seves organitzacions i els ciutadans. Encara no entenen que ells estan obligats a seguir i servir les demandes i necessitats dels ciutadans i no a l’inrevés”.

Sí que es van adherir a la carta el Partit Socialista de Figueres, Guanyem Figueres i Som Alternativa.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari