Cinc punts més de participació en el conjunt de l’Estat i onze a Catalunya

Jornada sense incidents i amb una alta participació en les eleccions generals espanyoles
Eleccions

El secretari d'Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver, i la subsecretària del Ministeri de l'Interior, Isabel Goicoechea, han donat les primeres dades de participació fins a les 14 h de les eleccions generals espanyoles. La participació és del 41,5%; l'increment amb relació al 2016 és de cinc punts en el conjunt de l'Estat i d'11 punts a Catalunya.

Abans, els representants del govern espanyol ja han comparegut per informar sobre la situació de normalitat de les meses electorals. Tots dos tornaran a comparèixer a les 18.30 h per informar sobre les dades de participació fins a les 18 h.

Finalment, la portaveu del Govern, Isabel Celaá, i el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, iniciaran la roda de premsa per informar sobre els resultats provisionals de les eleccions a partir de les 22.30 hores, un cop disposin dels resultats pràcticament definitius "amb un escrutini molt avançat".

Avui estan cridats a les urnes prop de 37 milions de persones a tot l'Estat, de les quals més 5 milions i mig a Catalunya. A Catalunya s'elegeixen 48 dels 350 diputats al Congrés, un més que a les eleccions del 2016. Per províncies, Barcelona n'elegeix 32; Girona i Tarragona, 6 cadascuna, i Lleida, 4. I al Senat es trien 16 representants, 4 per província, d'un total de 208.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides