Ajuntaments planten cara a la Junta Electoral Central poc abans del 28-A

Desobeeixen les ordres de l'òrgan que exigia la retirada de simbologia sobiranista dels edificis públics
Ajuntament de Ripoll

Diversos municipis catalans han desobeït les ordres de la Junta Electoral Central de retirar simbologia sobiranista dels edificis públics. Ajuntaments del territori han mantingut pancartes en suport dels presos polítics, altres amb missatges irònics per intentar esquivar l'òrgan espanyol o altres directament han mantingut els llaços grocs.

Alguns dels consistoris han posat pancartes als balcons i als edificis públics amb missatges directes contra la Junta Electoral. Poques hores després, l'Ajuntament de Folgueroles ha tret el cartell contra la JEC i els llaços grocs, mantenint els altres.

La JEC va reclamar el passat 11 de març al president de la Generalitat, Quim Torra, que retirés els llaços grocs dels edificis públics i també les estelades de cara a les campanyes que vindrien en els pròxims mesos. "Són símbols partidistes utilitzats per formacions que concorren a les eleccions", sostenia l'organisme.

El llaç groc, indicava la Junta, "s'ha utilitzat per recordar a dirigents o candidats pertanyents a formacions polítiques que es troben en situació de presó preventiva". Aquesta exigència de la JEC va sorgir arran de la denúncia interposada per Ciutadans. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides