Espanya, a la cua europea en percepció d’independència judicial

Baixa dos llocs en el rànquing i queda quart país per la cua, només al davant de Bulgària, Eslovàquia i Croàcia
Carlos Lesmes, president del TS, amb el rei Felip VI

Espanya, cada cop més a la cua de la Unió Europea en la percepció d'independència judicial. Segons un informe de la Comissió Europea, passa a ser el quart país per la cua en confiança dels seus ciutadans en jutges i tribunals. L'any 2017 Espanya ocupava el sisè lloc per la cua i, l'últim any, ha baixat dues posicions de cop.

Aquest marcador es fa a través d'enquestes als ciutadans. L'últim índex de percepció de la independència judicial a Europa, que recull les dades de l'any passat, no deixa Espanya en gaire bona posició. La situa al quart lloc per la cua, només al davant de Bulgària, Eslovàquia i Croàcia.

Només el 37 per cent dels espanyols enquestats tenen una bona o molt bona percepció de la independència judicial, mentre que un 55% la tenen negativa o molt negativa, i l'atribueixen sobretot a les interferències dels governs, els polítics i els poders econòmics.

En contraposició, a Dinamarca només el 6% dels enquestats tenen una percepció tan negativa del seu sistema judicial.

Sobre les raons que donen els espanyols sobre aquesta falta d'independència i de confiança en la justícia, l'enquesta diu que un 40% dels enquestats creu que tant el govern i els polítics com els poders econòmics interfereixen i pressionen el sistema judicial.

Els espanyols estan entre els europeus que més percepció tenen que polítics i poders econòmics interfereixen en el desenvolupament de la justícia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides