PP i Ciutadans intenten tombar la candidatura europea de Puigdemont

Recorren a la Junta Electoral Central i al·leguen que l'expresident està en "rebel·lia processal penal"
Puigdemont, Comín i Ponsatí, a Waterloo
Puigdemont, Comín i Ponsatí, a Waterloo

PP i Ciutadans han demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que exclogui Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí de la candidatura europea de Junts per Catalunya. Als recursos presentats, els dos partits al·leguen que els tres candidats, fugits des de l'octubre del 2017, no poden ser considerats elegibles perquè tampoc són electors.

Junts per Catalunya ja ha anunciat al·legacions i assegura que aquesta maniobra de l'unionisme "posa en evidència que Puigdemont podrà agafar l'acta d'eurodiputat".

Als escrits, PP i Ciutadans diuen que resulta "evident" que els tres candidats no resideixen a l'Estat. "No són, com resulta evident, electors residents a Espanya" i, argumenten en aquest sentit, no poden exercir el dret a sufragi a l'Estat perquè "no poden estar-hi empadronats ni figurar en el cens electoral".

A més, la formació taronja concreta que són a l'estranger "amb l'única finalitat d'eludir el seu deure de col·laboració amb la justícia espanyola", i els populars afegeixen que estan en "situació de rebel·lia processal penal".

Així doncs, remarquen, Puigdemont, Comín i Ponsatí "només podrien ser electors, i en conseqüència elegibles, si estiguessin inscrits al cens d'electors residents-absents que viuen a l'estranger". Tanmateix, apunten que cap dels tres ha acudit als consolats espanyols a l'estranger per inscriure-s'hi i, per tant, no són electors.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides