David Fernàndez sí que respon a Vox

L'exdiputat de la CUP nega que existís una estratègia de planificació violenta l'1-O
David Fernàndez
David Fernàndez

L'exdiputat de la CUP David Fernàndez ha declarat com a testimoni al Tribunal Suprem aquest dijous i ha respost una pregunta del partit ultradretà Vox, que exerceix d'acusació popular, la qual cosa es van negar a fer els també exdiputats cupaires Eulàlia Reguant i Antonio Baños, que van ser multats per aquest motiu. Abans de fer-ho, això sí, Fernàndez ha insistit a preguntar al president del tribunal, Manuel Marchena, si quedaria invalidat el seu testimoni en el cas que es negués a respondre a Vox, però Marchena li ha dit que no és feina seva resoldre consultes i que, coneixent les conseqüències penals de negar-se a testificar, s'havia de decidir. Fernàndez ha optat per declarar "per imperatiu legal" i ha denunciat "crueltat roí i mesquina de qualsevol forma de feixisme". En resposta a Vox, ha dit que membres d'Arran van participar en els tallers de desobediència civil, però que no li consta que també hi participessin membres de l'esquerra abertzale.

En els prolegòmens de la seva declaració, Fernàndez ha expressat "respecte, estima i admiració envers els encausats", i el seu testimoni ha girat entorn dels tallers de desobediència civil de preparació de l'1-O. Fernàndez ha dit que els decàlegs i tallers tenien com a objectiu crear murs humans per evitar que l'actuació de la policia impedís la votació, però que no va existir cap estratègia de planificació violenta, ni promovien insults, amenaces o agressions, "sinó tot el contrari". En aquest sentit, ha indicat que amb caràcter general no hi va haver violència per part dels votants, tot i que ha admès que es van produir reaccions violentes de caràcter "espontani", "marginal" i "reactiu", segons el seu parer. A més, per remarcar el caràcter pacífic de l'oposició a l'actuació policial durant l'1-O, l'exdiputat cupaire ha plantejat què hauria passat si els més de dos milions de participants en la votació s'haguessin comportat violentament de manera generalitzada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides