Puigdemont, sobre l’advertiment dels Mossos per l’1-O: “No ens vam equivocar”

L'expresident defensa que tenien "un mandat polític" i diu que la policia catalana no va preveure l'actuació de la policia espanyola com un factor de risc
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha concedit una entrevista a eldiario.es on es mostra satisfet amb la seva decisió de tirar endavant amb l'1-O malgrat l'advertiment d'una possible escalada de violència que li va traslladar la cúpula dels Mossos d'Esquadra.

Preguntat per si, com van declarar els responsables dels Mossos al Tribunal Suprem, van optar per mantenir el referèndum de l'1-O malgrat l'advertiment, Puigdemont ha lamentat el fet de no poder respondre com a testimoni en el judici, fet motivat perquè la justícia espanyola el considera un processat rebel.

Ha manifestat, això sí, que no van donar mai una instrucció política als Mossos i que aquest cos policial analitza riscos i escenaris en l'exercici de les seves funcions, però que el govern que ell presidia tenia "un mandat polític" i l'obligació de "prendre decisions", i assegura que els fets proven que "no ens vam equivocar".

En aquest sentit, indica que "la gent a Catalunya es va comportar de manera absolutament cívica i pacífica", i que qui es va equivocar aquell dia va ser la policia espanyola. Puigdemont ha afegit que en els informes dels Mossos no es plantejava la possibilitat que "el principal factor de risc" procedís de la policia espanyola, com sosté l'expresident que va ser el cas.

D’altra banda, a més de defensar la votació de l’1-O com “un referèndum vàlid”, ha explicat que va resistir pressions d'independentistes del seu govern contraris a nomenament del major Josep Lluís Trapero, de qui diu que no és independentista, com la màxima autoritat policial dels Mossos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides