El Govern denuncia l’afusellament d’un ninot de Carles Puigdemont

Meritxell Budó lamenta que el ministeri fiscal o la policia no hagin actuat d'ofici
Afusellament i crema d'un ninot de Puigdemont

El Govern ha aprovat aquest dimecres presentar una denúncia a la fiscalia especialista en matèria de delictes d'odi i discriminació la crema i afusellament d'un ninot de Carles Puigdemont, diumenge passat, a Coripe (Sevilla). Tal com ja va anunciar Quim Torra, l'executiu ha considerat que aquella acció pot "ser constitutiu d'un delicte d'incitació a l'odi", d'acord amb el codi penal.

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, s'ha mostrat sorpresa pel fet que "ni fiscalia ni policia espanyola han actuat d'ofici" com sí que van fer, ha recordat, amb els casos de l'ara fugit Valtònyc, Pablo Hasel, Willy Toledo, els titellaires de Madrid, Toni Albà, Jordi Pesarrodona, Albert Donaire, Hèctor López Bofill, Ignasi Sabater o el mecànic de Reus, que van ser denunciats per presumptes delictes d'odi.

El ninot que representava Puigdemont portava una estelada penjada al coll i un llaç groc i va ser penjat a un arbre, cremat i tirotejat per membres de l'organització, els quals, segons subratlla el Govern, havien carregat les escopetes de munició de salves en un cotxe de la policia local.

Els fets, també destaca l'executiu, es va produir amb la participació de l'ajuntament del municipi.

Budó ha afirmat que la decisió s'ha pres amb el consens de tot el Govern, malgrat que el candidat d'ERC a les eleccions espanyoles Gabriel Rufián va defensar que la crema del ninot, tot i ser "una barbaritat", no s'havia de judicialitzar.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari