Escòcia anuncia un nou referèndum d’independència si no frena el Brexit

La primera ministra, Nicola Sturgeon, es compromet a celebrar la votació si el Regne Unit abandona la UE
Nicola Sturgeon

El govern escocès vol convocar un segon referèndum d'independència abans que acabi aquesta legislatura. La ministra principal, Nicola Sturgeon, ho ha anunciat al Parlament. Creu que és l'única manera de protegir els interessos dels escocesos davant del Brexit.

"Si volem salvaguardar els interessos d'Escòcia, no podem esperar indefinidament. Per això, considero que s'ha de poder escollir entre el Brexit i un futur d'Escòcia com a nació europea independent abans que s'acabi el mandat d'aquest Parlament", diu Sturgeon.

La proposta d'Sturgeon és que el nou referèndum es faci abans de les pròximes eleccions (el maig del 2021), tot i que el govern britànic ha descartat una possible reedició de la consulta del 2014.

De fet, perquè es pugui fer el referèndum, el govern britànic hi hauria de donar el vistiplau, i ja ha dit que no ho farà. Al primer referèndum, ara fa gairebé cinc anys, el 55% dels ciutadans van votar en contra de la separació d'Escòcia del Regne Unit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides