Albert Batlle afirma que el major Trapero no hauria acceptat “cap intromissió política”

Reprodueix vídeo

El qui va ser fins al juliol del 2017 Director General de la Policia de la Generalitat Catalunya, Albert Batlle, ha afirmat davant el Tribunal Suprem que "el major Trapero no hagués acceptat, de cap de les maneres, cap intromissió política en l'exercici del seu càrrec". Batlle ha afegit que va ser ell mateix qui va proposar Josep Lluís Trapero per ocupar el càrrec de major dels Mossos d'Esquadra.

Albert Batlle ha comparegut aquest matí al Suprem com a testimoni en el judici contra els líders independentistes catalans, i en aquest context ha afirmat que "els meus motius per a dimitir no tenen res a veure amb els de l'antic conseller d'Interior, Jordi Jané". De fet, Batlle ha assegurat que va presentar la seva dimissió al conseller d'Interior, Joaquim Forn, per diferents motius, ja que "tampoc em sentia còmode amb la celebració de l'1-O, però hi ha més motius per la meva dimissió, de caràcter familiar i professional".

En aquest context, Batlle ha afirmat que "personalment Forn no em va comunicar la seva intenció de permetre la celebració del referèndum", afegint que "còmode no em sentia per certs sectors que donaven suport parlamentari i que havien demanat la meva dimissió" en al·lusió a la CUP.

El qui va ser el màxim responsable polític dels Mossos ha afirmat que "com a màxim responsable de la policia m'assegurava que es complissin totes les instruccions que arribaven des de la Fiscalia", i que mentre va ser en el càrrec "no he detectat cap reticència en el compliment de les resolucions judicials. No tenia cap dubte de com actuarien els Mossos de cara a fets futurs". Batlle ha assegurat, en aquesta mateixa línia que "quan vaig dimitir vaig fer un comunicat dirigit a tot el cos en què agraïa el treball i vaig expressar el meu convenciment del seu compliment per la llei".

Just abans de la declaració d'Albert Batlle ha comparegut al Suprem l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, qui va ser presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Lloveras ha afirmat que "ni com a presidenta de l'AMI ni com a alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, no vaig participar mai en una reunió per a la celebració de l'1-O".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides