Felip Puig i Xavier Trias, esquitxats en el cas del 3%

La Guàrdia Civil troba referències a l'exconseller i l'exalcalde en missatges de l'empresari Jordi Soler
Felip Puig
Felip Puig

La investigació del cas del 3% ha sumat l'exconseller Felip Puig i el també exconseller i exalcalde de Barcelona Xavier Trias a la llista de noms il·lustres del món convergent sota la lupa arran d'uns missatges SMS i de Whatsapp trobats al telèfon mòbil de l'empresari Jordi Soler.

Segons publica El País, a Felip Puig se'l vincula amb les obres sota sospita de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, el contracte de les quals va obtenir una empresa de Jordi Soler el 2011. Aquesta informació indica que després de rebre l'adjudicació, l'empresari va remetre a Felip Puig i a l'exgerent convergent -i posteriorment conseller- Germà Gordó el mateix missatge: "Manteniment escola de policia perfecte. Moltes gràcies". Per als investigadors, afegeix El País, no es tractava d'un acte de cortesia, ja que consideren que Puig tenia una "objectiva capacitat d'influència i intermediació".

Pel que fa a Trias, se l'associa amb el concurs del manteniment de les escoles de la capital catalana. Els investigadors del cas creuen que Josep Maria Via, exalt càrrec de la sanitat catalana quan Jordi Pujol era president de la Generalitat, cobrava de Jordi Soler com a aconseguidor. La informació d'El País destaca que Via va comunicar a Soler que soparia amb Trias i "li comentaria quelcom amb relació amb el consorci d'Ensenyament" i que Soler, preguntat per Via si volia saber "algun tema més", va respondre afirmativament i va parlar d'una UTE per licitar amb Bimsa, empresa adjudicatària de l'Ajuntament de Barcelona.

Puig i Trias figuren a la llista de contactes convergents conreats a partir del 2010 per Jordi Soler, a qui es relaciona amb almenys vuit adjudicacions d'obres arreglades. El Grupo Soler, que encapçala aquest empresari, va pagar més de 660.000 euros a Convergència en set anys.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides