El Suprem permet a Pere Aragonès acollir-se al dret a no declarar

Denuncia que el "fraccionament de la causa" provoca "indefensió" i mostra que es tracta d'un judici polític
Pere Aragonès

Una de les incògnites de la jornada era si declararia o no el vicepresident de la Generalitat i responsable d'Economia, Pere Aragonès. Finalment, no ho ha fet després que la sala ha acabat acceptant la petició de no declarar mentre no sigui ferm l'arxivament de la causa al jutjat 13 de Barcelona.

A les portes del Suprem, Aragonès ha explicat davant dels mitjans que no ha volgut declarar perquè ha estat investigat pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona i s'ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la seva imputació en relació al referèndum de l'1-O.

Aragonès ha lamentat el caràcter polític de la causa, amb la qual es pretén, ha dit, judicialitzar "una posició política a favor de la independència": "El fraccionament de la causa, que uns mateixos fets siguin jutjats en diversos tribunals, n'evidencia el caràcter polític. S'intenta enjudiciar un programa polític, una posició política a favor de la independència de Catalunya. Nosaltres defensarem la independència aquí i a tot el món perquè estem convençuts que és el millor que li pot passar al nostre país per administrar els seus recursos i prendre les seves decisions com una societat adulta".

El jutjat 13 de Barcelona va remetre la investigació sobre Pere Aragonès, en relació amb l'1-O, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per la seva condició d'aforat. Però, tot i que aquesta instància judicial no ha obert causa formal contra ell, va deixar la porta oberta a fer-ho més endavant en funció de com avancés la investigació al jutjat 13.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides