Per què els consells executius són molt curts des que Torra és el president?

Quim Torra
Quim Torra

Els consells executius de la Generalitat tenen una durada breu des que Quim Torra és president de la Generalitat. Cada dimarts tots els consellers estan convocats al Palau de la Generalitat, on s’aproven les disposicions i nomenaments. Segons sembla, en aquest mandat cada conseller porta a la taula els aspectes que creu convenient i ningú discuteix res de res.

Això és un canvi. Als anteriors governs de la Generalitat hi havia discussió entre els diferents departaments i els consellers respectius defensaven els seus punts de vista. Això, encara que sovint retardava la presa de decisions, enriquia el debat polític. Amb Carles Puigdemont al capdavant de la Generalitat ja es va suavitzar el canvi d’impressions, però segons expliquen ara ja és d’allò més planer. Cada conseller només parla del que és seu i ningú entra a valorar políticament si aquesta mesura és prou bona o bé cal retardar-la per millorar-la.

Fins i tot en èpoques de Jordi Pujol hi havia certa discussió quan hi havia algun assumpte de forta càrrega política, per més que els consellers sabessin que es faria el que Pujol decidís.

Els governs de Pasqual Maragall i José Montilla van tenir molta política interna  i totes les disposicions eren discutides per tots els consellers, la qual cosa malgrat que retardava algunes decisions eren, al final, més positives, segons expliquen, a l’enriquir el debat.

Encara que la compareixença de la portaveu, Elsa Artadi primer i ara Meritxell Budó, és prevista a la una del migdia, és habitual veure els consellers passejant pels voltants del Palau de la Generalitat a partir de les 11 del matí. La reunió sempre és convocada a dos quarts de deu. Es dedica uns 90 minuts per fer-ho. Fins i tot hi ha qui de forma malèvola diu que aquesta hora i mitja és molt pel poc contingut polític de les decisions preses.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides