Quants diners ha costat a Tv3 el darrer documental de propaganda dels presos?

Caràtula de 'Un procés dins el Procés'
Caràtula de 'Un procés dins el Procés'

71.945,50 euros. Els va cobrar Incís Films segons el contracte que va signar amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) el 14 de febrer passat. Al portal de transparència de la CCMA es descriu aquest contracte com a “encàrrec de producció audiovisual. Documental en producció associada de 60’ de durada ‘Procés dins del procés’”.

El documental es va emetre el 9 d’abril, a les 21.55 hores per Tv3 i Internet dins el programa Sense ficció, que dirigeix Montse Armengou amb el títol ‘Un procés dins el Procés’ i es va justificar el seu interès dient que “mostra el procés psicològic i emocional que estan fent les famílies dels presos. És la primera vegada que en un documental les famílies expliquen –des de la intimitat de casa seva– les eines psicològiques que han adquirit durant els últims mesos per afrontar l'adversitat i ser més resilients. Com gestionen l'ansietat, la ràbia, la indignació, la llàstima; com s'ho fan cada dia per tenir petits moments d'alegria, i quines són les rutines que els ajuden a tirar endavant. En alguns casos tallen llenya quan surten de la presó per descarregar la ràbia; en d'altres, escolten música per no haver de parlar durant els trajectes en cotxe des de la presó; també pinten, escriuen, o caminen per la muntanya”.

Continua dient que “davant la càmera, també expliquen com és la comunicació amb els presos, i com de vegades fan el cor fort a la presó. Hi ha casos en què la comunicació més profunda s'estableix per carta, i no pas cara a cara. Els principals motors psicològics que els ajuden a tirar endavant són l'esperança i el suport de la gent, en el context d'un procés que ha suscitat moltes emocions col·lectives, de vegades difícils de gestionar. "Sabem que estem en una causa col·lectiva", diu Diana Riba, parella de Raül Romeva, que reconeix que sent ràbia, però procura no fer retrets a ningú”.

A ‘Un procés dins el Procés’ hi participen tres candidates a les eleccions generals del 26 d’abril: Diana Riba, companya de Raül Romeva, candidata al Senat d’ERC per Barcelona; Montse Bassa, germana de l'ex-consellera Dolors Bassa, que encapçala la llista de Girona d’ERC i Meritxell Lluís, parella de Josep Rull, candidata al Senat de JuntsxCat per Barcelona. També hi apareix la parella de Jordi Sánchez, candidat número 1 de JuntsxCat al Congrés per Barcelona, i la de Jordi Turull, número 1 de la candidatura de JuntsxCat al Senat a Lleida. Es va emetre tres dies abans de començar la campanya electoral.

Incís Films és la productora del periodista Gaspar Hernández, que ha dirigit ‘Un procés dins el Procés’. Aquesta productora cobra cada temporada 243.000 euros pels 13 capítols del programa de la CCMA L’ofici de viure. Hernández cobra a part la seva tasca com a director i presentador: 32.000 euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides