A quina protesta ha de fer front el conseller Damià Calvet?

Damià Calvet
Damià Calvet

El greuge que suporten els habitants de les comarques del Garraf i del Baix Penedès, molt penalitzats pels peatges de les autopistes, ha desembocat en un moviment de protesta que compta amb el suport dels ajuntaments de la zona. La gota que ha fet vessar el got de la paciència ha estat el fort increment del preu dels peatges dels túnels del Garraf i de Cubelles, aplicat des de començaments d’any per la Generalitat.

Els veïns d’aquestes comarques constaten que aquesta penalització afecta molt negativament la mobilitat i, de retruc, l’activitat econòmica i empresarial. La reivindicació se centra en una rebaixa del preu del peatge dels túnels del Garraf i en la supressió del caríssim peatge de Cubelles. Però el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ja ha deixat clar que no pensa adoptar cap d’aquestes mesures.

Això ha exacerbat els ànims dels veïns i de les institucions del Garraf i del Baix Penedès, organitzats en la Xarxa de Mobilitat i el Pacte del Penedès Marítim. Entre les accions de protesta que han endegat hi ha les marxes lentes de vehicles per aquestes vies, que divendres de la setmana passada ja van provocar un gran col·lapse a la C-31 i a la C-32, entre El Vendrell i Sitges, en plena operació sortida de Setmana Santa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides