“El Periódico” canvia de mans

La compra del Grup Zeta per Premsa Ibèrica es desencalla finalment després d'una llarga negociació
redaccio el periodico
redaccio el periodico

Ja hi ha acord en el serial per la compra del Grup ZetaJavier Moll, president de Prensa Ibérica, i Antonio Asensio Mosbah, amo de l'empresa que fins ara era editora d'El Periódico i l'Sport, han arribat finalment a un acord després d'una llarga negociació. De fet, el tracte entre els dos grups mediàtics trontollava tot just fa una setmana per les pretensions econòmiques del propietari de Zeta.

Amb el contracte de compravenda signat ja per les dues parts, El Periódico, que acumulava un deute de 100 milions d'euros –finalment rebaixat a 30 milions gràcies a una quitança de la banca, liderada per CaixaBank-, s'incorpora a una llarga llista de mitjans capitanejats per Prensa Ibérica, dels quals a Catalunya hi ha el Diari de GironaRegió7 i el setmanari Empordà.

Segons assenyalen des de Prensa Ibèrica, la incorporació dels mitjans del Grup Zeta permet a l'empresa superar els 2,25 milions de lectors diaris en paper i fregar els 300.000 exemplars venuts diàriament.

Els mitjans del grup aconsegueixen els 25 milions d'usuaris únics i els 525 milions de pàgines vistes al mes en digital, segons Comscore i sempre segons les dades facilitades per la companyia de Javier Moll en un comunicat difós als mitjans de comunicació aquest dijous a la tarda.

Moll ha manifestat la seva intenció de rellevar el director del diari, Enric Hernàndez. De fet, el veterà periodista, Juan Tapia, que va dirigir La Vanguardia als anys 90, està col·laborant amb Prensa Ibérica per buscar un director que s'ajusti al perfil desitjat, que no hauria d'implicar un gir en la seva línia editorial. El càrrec s'hauria ofert ja a la directora adjunta del diari del Grupo Godó, Lola García, que l'hauria rebutjat.

L'adquisició per Prensa Ibérica ja es donava per tancada al desembre, però aleshores es va aturar per una contraoferta de Jaume Roures, que estava disposat a arribar als 65 milions d'euros, superant amb escreix l'aposta de Moll. Els bancs van vetar el moviment de Mediapro.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides