Després del cas Mireia Boya, la CUP torna a ensopegar una altra vegada

Gemma Calvet, candidata a síndica de greuges, ha estat denunciada per la CGT per assetjament laboral
Gemma Calvet

Com passa amb molts càrrecs que han de ser nomenats pel Parlament de Catalunya, la Sindicatura de Greuges està vacant. En un dels casos de longevitat més descarats, Rafael Ribó, que té 73 anys, ha ostentat aquesta responsabilitat durant 15 anys, fins que el passat mes de març li va caducar l’últim mandat.

Per substituir-lo, el grup parlamentari de la CUP ha proposat la jurista Gemma Calvet. Tot i que està vinculada a l’àmbit d’ERC, partit pel qual va ser diputada (2012-15), Gemma Calvet ha acceptat la candidatura anunciada pels anticapitalistes.

El càrrec de síndic de greuges és un dels més ben remunerats de l’administració catalana, amb un sou assignat de 129.057 euros anuals. A més, gestiona un pressupost de 6,8 milions d’euros i té 70 persones a les seves ordres.

Però la CUP no ho tindrà fàcil per fer prosperar la candidatura de Gemma Calvet. En primer lloc, perquè necessita l’aval de les 3/5 parts de l’hemicicle i l’actual fragmentació del Parlament, amb postures polítiques molt aferrissades, fa difícil assolir el consens necessari perquè prosperi la seva elecció.

A més, Gemma Calvet, que actualment és directora de l’Agència de Transparència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), afronta dures acusacions del sindicat CGT pel presumpte mal tracte als treballadors d’aquest ens. El sindicat anarquista ha fet arribar les denúncies al director de l’àrea de Presidència de l’AMB, Salvador Milà.

La CGT acusa Gemma Calvet de “manca de respecte, indicacions contradictòries i pressions excessives” als empleats de l’Agència de Transparència. També denuncia “intromissions no admissibles” en la vida privada dels empleats per part d’aquesta jurista, experta en drets humans. Els treballadors es queixen de les bronques que clava, que han creat un ambient de mòbing irrespirable, i de “maltractament a les treballadores al seu càrrec, que han arribat a afectar la salut de diverses d’elles i, fins i tot, provocat la incapacitat laboral temporal d’una d’elles per ansietat”.

Després del cas d’assetjament denunciat per l’exdiputada Mireia Boya, que ha provocat la seva retirada de la vida política, la CUP ha tornat a ensopegar amb la mateixa pedra.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides