Obren diligències contra Vandellós II per funcionar 17 dies amb una fuita

La denúncia la va presentar fa un any l'entitat ecologista Sociedad Humana
Central nuclear de Vandellòs II
Central nuclear de Vandellòs II

El jutjat d'instrucció número dos de Reus ha obert diligències penals contra la central nuclear Vandellòs II, segons ha informat l'associació Sociedad Humana.

L'organització ecologista va presentar una denúncia fa un any contra els responsables de la planta atòmica per haver estat funcionant 17 dies amb una fuita a la barrera de pressió, "la part que controla la temperatura estable del nucli", han explicat.

Fiscalia va fer una prova pericial el 12 d'abril passat i, segons assenyalen fonts de l'entitat, s'haurien trobat indicis de delicte. El jutjat ha encarregat noves proves per esclarir els fets i valorar si s'ha d'obrir judici oral.

Segons els denunciants, la central es va aturar el 2 de març del 2018 per localitzar un degoteig d'aigua del circuit de refrigeració i descartar una possible fuita a la barrera de pressió, però els problemes haurien començat el 13 de febrer. Segons ells, al llarg de 17 dies la planta va estar operant sense complir amb les especificacions tècniques de funcionament.

En la denúncia van adduir que l'envelliment dels elements de la central posa en perill la seguretat de les instal·lacions i van acusar els responsables de la nuclear "d'irregularitats" en la seva gestió, a més d'oferir informació esbiaixada i parcial sobre els incidents.

Segons l'entitat, en el primer escrit la Fiscalia va exposar que la instal·lació va seguir funcionant a ple rendiment "de manera il·legal i insegura" durant almenys dues setmanes.

A més, han assenyalat que algunes de les darreres aturades no programades de Vandellòs II han estat causades per fuites en les barreres de pressió i, per aquesta raó, sospiten que hi podria haver un possible problema estructural.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides