Per què Toni Comín ha deixat plantada ERC per unir-se a Puigdemont?

Toni Comín, entre Lluís Puig i Meritxell Serret
Toni Comín, entre Lluís Puig i Meritxell Serret

Toni Comín ha estat el gran fitxatge de la llista de Carles Puigdemont per les europees del 26 de maig. Ara Comín és diputat d’ERC al Parlament i és l’únic dels diputats encausats per l’1-O que segueix cobrant el seu sou del Parlament. Així mateix, Comín forma part del Consell per la República de Puigdemont des de la seu de Waterloo. Abans de decidir-se per anar amb Junts per Catalunya, Comín va plantejar a ERC ser ell el cap de llista de les eleccions al Parlament europeu, però com que va rebre la negativa del partit que presideix Oriol Junqueras, per liderar una llista l'exconseller va acordar amb Puigdemont anar-se’n amb ell. Fins ara, ERC no li ha reclamat l’acta de diputat.

​Comín ha transitat per gairebé tot l’espectre ideològic: des del PSUC (ICV) a PSC passant per Ciutadans pel Canvi, per després fer-se d’ERC i ara JxCat, aquesta última formació hereva de la Convergència de Jordi Pujol. Malgrat que Esquerra està molt emprenyada amb la decisió de Comín, encara que no ho ha manifestat en públic, ha begut de la seva pròpia medicina, doncs ERC ha fitxat dos polítics provinents dels Comuns: Joan Josep Nuet pel Congrés dels Diputats i Elisenda Alamany per l’Ajuntament de Barcelona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.