Colau fracassa en la reforma de La Rambla

Després d’haver encarregat un projecte de rehabilitació a l’arquitecta Itziar González Virós
La Rambla

Havia de ser el gran projecte transformador del centre de Barcelona. La Rambla necessita, segons Ada Colau i els seus col·laboradors, una reforma i per això encarrega a l’arquitecta Itziar González Virós un projecte participatiu, que s’ha endarrerit sense data malgrat que el juny de 2018 havia de ser lliurat i les obres s’havien de començar durant aquest any.

Amb el mandat acabant-se, la fins ara regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, i principal defensora de González Virós, ha confirmat que es deixa pel proper mandat, que començarà després de les eleccions del 26 de maig. Per cert, Pin ha renunciat a anar de número 7 a la candidatura i baixa fins el 37. Una de les principals col·laboradores de Colau assegura que està cansada després de quatre anys.

Pin i González Virós ja van col·laborar estretament abans de l’entrada de Pin com a regidora. Les dues es van conèixer quan González Virós va ser regidora de Ciutat Vella amb Jordi Hereu (PSC). Llavors, segons expliquen persones que coneixen el districte, González Virós va apostar pel teixit veïnal alternatiu (on Pin es movia) i no el tradicional de les associacions.

Anys després, amb els rols canviats, és Pin qui encarrega a González Virós un procés participatiu de reforma de La Rambla. Per fer-ho, aquesta arquitecta contracta despatxos amb els quals ella ha col·laborat amb anterioritat. Per fer-ho, es creen quatre espais multidisciplinaris, tots ells coordinats per la mateixa González Virós, qui va estar a punt de ser designada cap de gabinet de Colau el juny de 2015.

Quatre anys després, el projecte de reforma no s’ha lliurat a les autoritats municipals. Per Pin, la primera fase, que s’hauria d’haver començat a aplicar enguany, havia d’iniciar-se per la part baixa de La Rambla, concretament per Santa Mònica. Però si Pin ha decidit retirar-ho ha estat per manca de consens polític i ciutadà. Cap altre grup li donava suport i el potent lobbi del Gremi de Restauració també hi estava en contra. Per cert que durant el procés participatiu, el Gremi de Restauració s’ha sentit menystingut per l’equip municipal al no ser consultat en el procés participatiu.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari