Més de 3.000 milions en joc en el contracte més gran de Barcelona

Una desena de companyies competeixen per la neteja i la recollida de residus just abans de les eleccions municipals
Ada Colau i Gerardo Pisarello
Ada Colau i Gerardo Pisarello

Amb les eleccions municipals en l'horitzó, deu companyies -algunes formant UTE- competeixen per aconseguir el contracte més gran de l'Ajuntament de Barcelona, el de la neteja i la recollida de residus. Està dotat amb 397 milions d'euros anuals durant vuit anys, 28 milions cada any més que el contracte actual amb l'objectiu d'incrementar la plantilla i millorar els serveis als barris. En total, gairebé 3.200 milions.

Els candidats són Cespa (de Ferrovial), Corporación CLD, FCC Medio Ambiente, Urbaser (del grup ACS), la UTE d'Ascan Servicios Urbanos i Construcciones Rubau, Valoriza (de Sacyr), i la UTE d'OHL Servicios Ingesan, José Antonio Romero Polo, SAU-Acciona Servicios Urbanos.

El contracte ha estat fraccionat en quatre lots, fet que, segons l'Ajuntament, explica que aquest cop hagi aplegat més concurrència que mai. Cada contracte podria tenir una adjudicatària diferent. Estan en joc la neteja dels carrers, zones verdes i platges de la capital catalana, a més de la recollida de residus i el buidatge de les papereres.

Una de les novetats difoses és la possible introducció de la tecnologia als contenidors per impulsar el reciclatge, un dels objectius principals. D'altra banda, queda fora de l'adjudicació el control del servei. Després de les irregularitats que es van atribuir al darrer adjudicatari, per primer cop el consistori es reserva aquesta funció.

(Visited 44 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari