Campanya d’autobombo de la Generalitat per la Renda Garantida de Ciutadania

La publicitat es produeix en ple període electoral i coincideix amb la creació de la primera plataforma de perjudicats per la seva aplicació
Propaganda del departament de Treball a El Periódico
Propaganda del departament de Treball a El Periódico

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha posat en marxa, en ple període electoral, una campanya publicitària d’autobombo sobre els resultats de l’aplicació de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC). En els períodes electorals estan prohibides les inauguracions i les campanyes de publicitat de balanç de la gestió de les administracions públiques. El departament que dirigeix Chakir El Homrani (ERC) ha optat per saltar-se aquesta prohibició. “Millora de la qualitat de vida i la inserció laboral. Més de 120.000 persones ja es beneficien de la Renda Garantida de Ciutadania”, es llegeix amb grans lletres a les planes de publicitat inserides als principals diaris catalans.

Aquesta campanya de propaganda coincideix amb l’acumulació de queixes pel gran nombre de sol·licituds de la prestació desestimades pels serveis del departament de Treball. L’1 d’abril, es va crear a Figueres una “Plataforma d’afectats per la Renda Garantida del Gironès” i en els propers dies està previst que se’n creïn més en d’altres comarques i poblacions. Diversos ajuntaments han firmat una Declaració Institucional exigint el govern català que no negui tantes prestacions. A l’ajuntament de Barcelona tots els grups municipals van firmar la declaració llevat d’ERC i el PDECat.

Diosdado Toledano, un dels impulsors de la iniciativa legislativa popular que va recollir les firmes que van fer possible que la Renda Garantida de Ciutadania es discutís al Parlament considera que aquesta campanya “és un escàndol. És pura propaganda electoral, feta amb informació mentidera. És una vergonya que es cometi aquest abús amb diners públics”.

Les prestacions per la RGC es van començar a pagar el setembre de 2017. Les 120.000 persones beneficiàries de les quals es parla a la campanya publicitària procedeixen en la seva gran majoria de les que ja cobraven la Renda Minima d’Inserció o pensions no contributives que s’han complementat, ara, amb petites aportacions fins arribar al nivell de la RGC, situat en 604 euros al mes. Des de la posada en marxa de la Llei només s’han aprovat prestacions noves per unes 11.000 persones mentre que se n’han denegat desenes de milers. “Se n’haurien de beneficiar un quart de milió, com a mínim”, assegura Toledano. 

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari