La Federació Espanyola rebutja Mediapro pel ‘FIFAgate’

El grup audiovisual de Jaume Roures acaba de perdre Real Madrid TV
Jaume Roures
Jaume Roures

La Real Federación Española de Fútbol (RFEF) marca distàncies amb Mediapro. El motiu, segons publica el diari Marca, és que el codi ètic de la RFEF prohibeix establir vincles amb empreses relacionades amb casos de corrupció, i una filial del grup audiovisual de Jaume Roures es va declarar culpable als EUA de subornar directius per obtenir drets audiovisuals, una de les branques de l'anomenat FIFAgate.

La mateixa informació indica que el president de la RFEF, Luis Rubiales, va comunicar la decisió als seus directius aquest dimarts. Així mateix, especifica que Andreu Camps, secretari general de la Federació, va avançar la postura a Roures quan l'administrador de Mediapro es va interessar pels nous formats de competició que estudia la RFEF i la seva comercialització.

A més, Marca revela que Camps va demanar a Mediapro que aclarís supòsits en els quals aquest grup o la seva filial de Miami es va declarar culpable de suborn, i va indicar que no poden establir vincles amb empreses involucrades en casos d'aquesta mena.

La decisió de la RFEF transcendeix poc després que el Real Madrid hagi adjudicat la gestió del seu canal de televisió a Telefónica i la productora Supersport, trencant amb 18 anys de relació amb Mediapro. Roures ha assegurat que la nova adjudicatària s'encarregarà dels treballadors i cap d'ells es quedarà sense feina.

Paral·lelament, Roures ha confirmat aquest dijous que Mediapro va tancar l'any 2018 amb una facturació de 1.960 milions d'euros i uns beneficis abans d'impostos (Ebitda) de 222 milions, un 20% més que el 2017. Pel que fa a la pèrdua dels drets de comercialització de la lliga espanyola de futbol a particulars, Roures ha assegurat que no afectaran els resultats del grup, que ha dit que espera que superi els 2.000 milions de facturació enguany.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides