El fantasma de les eleccions plana pel Palau

El ple del Parlament de Catalunya va aprovar la setmana passada una moció impulsada pel PSC que exigeix al president de la Generalitat, Quim Torra, que se sotmeti a una qüestió de confiança per comprovar els suports que té a la cambra per continuar en el càrrec o que convoqui eleccions. I és que només JxCat i ERC es van oposar a la moció; Cs, PSC, comuns i PP van quedar a l’altre costat, i la CUP va negar-se a participar en la votació tot i admetre que la “legislatura està esgotada”.

A porta tancada, fins i tot els independentistes admeten que el govern funciona amb baixa intensitat, que gestiona de manera més aviat justeta, i que els suports de l’executiu al Parlament no arriben als necessaris perquè ni comuns ni CUP s’hi hagin posat bé. En circumstàncies normals, admeten, les eleccions al Parlament estarien al caure. Però al govern saben que si cremen la carta de les eleccions ara, perden una possible resposta a la sentència del judici de l’1-O. Però aquesta moció aprovada al Parlament ha tocat el moll de l’os a Palau. I l’entorn del president veu negre que pugui continuar suportant la pressió d’un Parlament hostil, sense suports per poder governar, i amb uns socis que dubten de la seva vàlua com a president i cap del govern. El fantasma de les eleccions plana de nou sobre el Palau de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides