Quins candidats estan més desesperats per debatre?

Graupera, al debat de l'ANC
Graupera, al debat de l'ANC

Hi ha tres conteses electorals a la vista i els candidats volen exhibir-se. Algun que no encapçala una candidatura que ja compta amb representació a les institucions, en particular, es mostra hiperactiu a les xarxes per treure el cap. És el cas d'Albano-Dante Fachin, l'exdirigent de Podem que es presenta a les generals al capdavant de Front Republicà: interpel·la el Comte de Godó, La Vanguardia, TV3 i els adversaris polítics per guanyar visibilitat, com ha explicat aquesta secció.

De moment, ha rebut respostes positives a Twitter de part de Laura Borràs (JxCat) i Jaume Asens (CeC-Podem), però es torna a quedar fora del debat que organitza TVE, com li va passar amb el de La Vanguardia. "No poden detectar-nos. El 28A: sorpresa", vaticina l'exdiputat de Catalunya Sí Que Es Pot, això sí.

Paral·lelament, el candidat que va voler liderar una llista de tot l'independentisme a l'Ajuntament de Barcelona, però que només va rebre el suport de l'ANC, Demòcrates i alguns indepes independents per celebrar les primàries d'on va sorgir com a cap de llista, Jordi Graupera, també malda per obtenir més ressò. Suposadament, també té el handicap de no rebre el suport de cap partit amb representació, una justificació que Graupera rebat.

Mentre ERC i JxCat mantenen la distància amb la seva candidatura, Barcelona és Capital, Graupera ha mirat de contraprogramar amb un debat alternatiu el cara a cara d'Ada Colau (BComú) i Manuel Valls (Cs), emès a La Sexta el darrer cap de setmana. Però s'ha quedat sol. El mateix Graupera ha publicat les excuses que, segon assegura, li van remetre Elsa Artadi (JxCat), Ernest Maragall (ERC) i Anna Saliente (CUP). També ha indicat que només va obtenir silenci de PSC i PP.

En canvi, s'ha vist relativament recompensat, per exemple, pel debat de candidatures indepes que ha organitzat l'ANC al Teatre de Sarrià, on l'únic cap de llista era ell. Jordi Magrinyà va representar la CUP (i no Anna Saliente), Miquel Puig va representar ERC (i no Ernest Maragall) i Ferran Mascarell, JxCat (no Joaquim Forn ni Elsa Artadi). "Els missatgers d'ERC i JxCat estan fent tota la pressió possible per a què no ens convidin a cap debat, o ens desconvoquin si ho han fet. I si finament ens hi conviden, com la setmana passada a SOS Patrimoni o avui a l'ANC, hi envien substituts", denuncia Graupera.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides