CCOO denuncia la DGAIA per no respectar els criteris legals d’ingrés d’infants i adolescents

El sindicat alerta d'un augment d'agressions i actes violents contra els treballadors
Ester Cabanes, directora de la DGAIA

El sindicat CCOO ha presentat una denúncia davant la Inspecció de Treball contra la DGAIA (Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat) en considerar que no respecta els criteris legals d'ingrés d'infants o adolescent en els centres que té adscrits.

El sindicat denuncia que no s'adopten les mesures organitzatives de caràcter preventiu i prèvia a l'aplicació del procediment que indica amb caràcter general com s'ha d'actuar o intervenir davant les situacions de violència o agressió. Per CCOO aquest fet suposa un incompliment de la normativa de prevenció de riscos laborals, per risc greu per a la integritat física o la salut del personal treballador de la DGAIA per estar exposats a violència per part d'infants i adolescents.

CCOO argumenta que als centres adscrits a la DGAIA s'està produint un augment d'agressions i actes violents en contra dels educadors socials, en el transcurs del desenvolupament de la seva tasca educativa, i d'altre personal d'atenció directa, encara que existeix un protocol de prevenció i actuació davant les situacions de violència als centres de menors.

La formació sindical afirma que a més no ha estat creada la figura del procurador dels drets dels infants tal com marca la llei, dels drets i les oportunitats en la infància i l'adolescència. I tampoc s'ha implementat la resolució del Parlament de Catalunya la qual obliga ha vetllar pel compliment dels estàndards de qualitat per a l'acolliment dels menors adequat a les seves característiques. A més a més, CCOO afirma que no s'han desenvolupat els acords en matèria de riscos psicosocials que permet iniciar el procés de selecció de l'Equip Especialitzat en l'Abordatge de la Violència als Centres de la DGAIA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides