Qui es va oferir a Jaume Collboni abans que a Ernest Maragall?

Sicus Carbonell
Sicus Carbonell

Esquerra Republicana ha acabat renegant d’un dels seus fitxatges mediàtics per a les eleccions municipals del 26 de Maig. Concretament, ERC ha comunicat que el músic Sicus Carbonell havia caigut de la candidatura d’Ernest Maragall després d’unes declaracions del cantant de caire homòfob. Concretament, Carbonell ha assegurat que els gais “em fan pena”, i ho va justificar dient que “són dones atrapades en cossos d’homes”.

El que potser no sabien a la seu d’ERC és que Carbonell s'havia ofert a Jaume Collboni, candidat del PSC, abans que a ells. No obstant això, a la seu dels socialistes de Barcelona no els fa acabar de fer el pes l’actitud de Carbonell i el van descartar. “No es refien d’ell”, assegura una de les persones que va estar en el centre de les negociacions entre aquest afamat component de Sabor de Gràcia i el PSC. Pel que s’explica, Carbonell tenia decidit formar part d’una llista electoral i li era igual si era el PSC federalista o l’ERC independentista.

La candidatura d’Ernest Maragall està farcida de fitxatges. Com a número dos ha pescat, a la casa d’Ada Colau, Elisenda Alamany, mentre que el número 3 és per a Miquel Puig, un col·laborador del pujolisme que manté un càrrec gràcies al nomenament que en el seu moment va fer Artur Mas.

Els moviments de Maragall estan causant malestar en l’organització barcelonina d’ERC. Ja emprenyats pels fitxatges mediàtics, a més veuen que el candidat ha ordenat que s’amaguin les banderes estelades en els seus actes electorals, en els quals predomina el color groc (que ERC ja fa anys que fa servir en les seves campanyes) i el seu nom, amb les sigles del partit un pèl amagades.

Les bases confien en què Maragall sigui l’alcalde de Barcelona. En el cas de no ser-ho, seria possible una forta oposició a les decisions que Oriol Junqueras ha pres, com el canvi d’Alfred Bosch per Ernest Maragall. Ja va ser el mateix Junqueras qui fa quatre anys va decidir que Bosch havia de ser al cap de cartell d’ERC a Barcelona contra el criteri de l’organització de la ciutat, que preferia Oriol Amorós. Llavors, Junqueras i Bosch van tenir el suport intern dels seguidors de Joan Puigcercós.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari