El TSJC reobre la causa contra Buch per l’actuació com a alcalde l’1-O

El conseller d'Interior considera que "no té fonament"
MIquel Buch

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha revocat l'arxivament de la causa contra l'expresident de l'ACM, exalcalde de Premià de Mar i actual conseller d'Interior, Miquel Buch, per presumpta desobediència, i ha ordenat reobrir-la concretament per pronunciar-se sobre si en la seva condició d'edil va cedir locals per a l'1-O.

Segons ha informat aquest dimarts el TSJC, la resolució estima parcialment el recurs d'apel·lació que va presentar la Fiscalia Superior de Catalunya i revoca l'arxivament del procediment obert contra Buch, amb relació a la seva actuació com a alcalde de Premià de Mar durant els dies previs a l'1 d'octubre del 2017.

La sala civil va arxivar a finals de gener la causa contra Buch i l'expresidenta de l'AMI i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, per un presumpte delicte de desobediència greu pel seu suport a l'1-O en considerar que van actuar en l'exercici "de funcions no institucionals i eminentment polítiques", i la Fiscalia va recórrer aquesta decisió.

El conseller Buch afirma que està "la mar de tranquil". Considera que la causa "forma part d'aquesta mena d'acusació falsa que estem rebent per part de l'estat espanyol". El conseller ha afegit que en el judici del procés es pot veure que "es va esmicolant tot" perquè són "acusacions falses".

El responsable d'Interior està convençut que la causa contra els alcaldes, i per tant, també la seva, acabarà arxivada "perquè no té fonament", ja que l'única cosa que van fer va ser que "els catalans poguessin votar" l'1 d'octubre del 2017.

Per tot plegat, Buch assegura que el fet que s'hagi reobert la causa no l'afectarà en les seves funcions com a conseller.

Buch ha fet aquestes declaracions en el marc de l'acte de celebració del Dia de les Esquadres de la Regió Policial Camp de Tarragona que té lloc al Centre de Convencions PortAventura, a Salou.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari