Site icon El Triangle

L’oposició pressiona a Girona per l’afer Bloom

Puigdemont, amb Madrenas en segon pla

Puigdemont, amb Madrenas en segon pla

L'oposició ha tornat a retreure al govern municipal de Girona la desaparició del material del projecte tecnològic Bloom amb motiu de l'aprovació, aquest dilluns, de l'actualització de l'inventari general de béns i drets del consistori, corresponent al període 2015-2019.

Diversos grups municipals s'han queixat que l'inventari no inclou informació del material que es troba a faltar d'aquest projecte, impulsat el 2012 per l'aleshores alcalde, i anys després president català, Carles Puigdemont.

Bloom, un centre tecnològic especialitzat en les imatges 3D, finançat pels fons FEDER de la Comissió Europea (50%), la Universitat de Girona (25%) i la Diputació de Girona (25%), va ser un fracàs que va perdre 1,8 milions d'euros de procedència pública. El responsable del Bloom era Richard Hebert, un bon amic de Puigdemont.

Davant la manca de referències al nou inventari, els grups de l'oposició han reclamat novament saber quin material falta concretament. El PSC ha acusat al govern que lidera l'alcaldessa Marta Madrenas de presentar una revisió "volgudament errònia", mentre que el PP ha destacat que no s'aclareix si el que falta "s'ha robat o no o si es tornarà el que falta o no".

L'Ajuntament va reclamar a principis d'aquest any a l'anterior director de Bloom els materials, així com una relació detallada. La regidora d'Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas, ha dit aquest dilluns que la relació es troba en un annex de l'inventari i que hi ha el que es va comprar. També ha indicat que res s'ha donat "de baixa" perquè la persona que custodia els objectes és al parc científic, segons recull el Diari de Girona.

Exit mobile version