El Jutjat 13 de Barcelona processa 30 persones per l’1-O

Llorach, Sanchis, Gordillo, Clotet i Altafaj, entre els processats, però no Viver Pi-Sunyer ni Santi Vidal
Saül Gordillo, Vicent Sanchis i Núria Llorach, en una sessió de con

El Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona ha tancat la instrucció de la macrocausa centrada en la preparació del referèndum de l'1-O i ha processat una trentena de persones, entre les quals el dircom del govern de la Generalitat, Jaume Clotet, la vicepresidenta i presidenta interina de la CCMA, Núria Llorach, el director de TV3, Vicent Sanchis, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i Amadeu Altafaj, exdiputat convergent al Parlament Europeu i exdelegat de la Generalitat davant la UE.

També s'ha dictat el processament dels alts càrrecs de la Generalitat Antoni Molons, Joaquim Nin, Josep Ginesta, David Palanques, David Franco, Francesc Sutrias, Aleix Villatoro, Albert Royo, Natalia Garriga, Josué Sallent, Xavier Puig, Rosa Vidal, Meritxell Massó, Frederic Udina i Montserrart Vidal, entre altres. Martí Patxot, cap de màrqueting de la CCMA, també ha estat processat.

Pel que fa als investigats del sector privat, el Jutjat 13 ha processat Pablo Raventós (Unipost), Rosa Maria Rodríguez (T-Systems) i Francesc Fàbregas (El Vallenc). Als processats se'ls atribueix la presumpta comissió d'almenys un d'aquests delictes: malversació de fons públics, desobediència, falsedat documental, revelació de secrets i prevaricació. La magistrada instructora de la causa, Alejandra Gil, els ha imposat una fiança solidària de 5,8 milions d’euros.

En canvi, han quedat fora d'un futur judici quinze investigats, entre els quals el jutge i exsenador d'ERC Santiago Vidal i l'expresident del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), Carles Viver Pi-Sunyer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari