Els sindicats denuncien la precarietat laboral i la inseguretat dels treballadors d’acció social

CCOO i UGT estimen que es produeixen a l'any prop de 2.000 agressions físiques als treballadors del sector
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Els sindicats majoritaris CCOO i UGT denuncien que la patronal del sector d'acció social a Catalunya manté els treballadors en una situació de precarietat laboral que també afecta la seva seguretat en els seus llocs de treball. Els dos sindicats han fet un manifest conjunt denunciant aquesta situació que afecta els treballadors d'acció social amb infants, joves, famílies i d'altres en situació de risc i aquest dimarts inicien un seguit de concentracions davant d'organismes d'acció social per evidenciar la seva protesta.

Les formacions sindicals insisteixen en el fet que cal un nou marc laboral afirmant que "el nostre objectiu per a aquest conveni serà el d'acostar-nos el màxim a les condicions laborals dels treballadors del sector públic per a poder dignificar la nostra professió. A igual treball, iguals condicions laborals.

Per la seva part, la patronal "La Confederació" es defensa, segons els sindicats, argumentant "la dificultat d'assolir cap increment salarial si prèviament l'Administració no es compromet a respectar els acords assolits en la negociació del conveni". I per tant, "si no tenen aquest compromís de l'Administració la proposta de la Patronal per a dignificar la nostra professió és d'increment salarial 0".

En un manifest conjunt, CCOO i UGT expliquen que "donem el tret de sortida d'aquestes concentracions a la DGAIA (Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència), perquè si bé els seus recursos no representen la totalitat del volum de l'àmbit funcional del nostre conveni d'aplicació, és l'organisme públic que, segons la Patronal, encara no ha assumit l'increment salarial de l' 1,2% que es va signar en el nostre conveni actual i que s'ha de comprometre a revisar el finançament dels seus recursos externalitzats (mòduls públics) perquè la Patronal assumeixi la millora de les nostres condicions laborals".

En aquest context, els sindicats majoritaris denuncien que "estimen que es produeixen a l'any prop de 2.000 agressions físiques per part dels usuaris a treballadors de centres de menors. Aquestes xifres surten d'extrapolar les dades registrades per accidents laborals per agressió o contencions el 2017 en els 15 de centres propis de la DGAIA" i que "si es comptabilitzaran també les agressions verbals, intimidacions i amenaces podrien estar parlant d'una mitjana d'1 agressió al dia per centre, el que suposaria més de 45.000 agressions físiques i/o verbals a l'any".

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari