Forn declina l’oferta de Maragall de negociar un tripartit amb Colau

El candidat republicà havia convidat l'alcaldessa a anar amb ell a la presó per parlar del tema
Ernest Maragall

El candidat d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, fa dies que treballa la idea de formar un govern encapçalat per ERC i del qual en formin part també els comuns i Junts per Catalunya.

Aquest dilluns, Maragall ha proposat a Ada Colau que l'acompanyi a la presó de Soto del Real per negociar amb Quim Forn aquest tripartit.

La resposta del candidat de Junts per Catalunya, però, ha estat contundent: "Volem fer el canvi i no falcar Colau al Govern. No hi pot haver pacte amb qui ha fet perdre 4 anys a Barcelona a base de sectarisme, moratòries i paràlisi".

"El millor govern possible és un govern que podríem anomenar el bloc democràtic amb un compromís per la llibertat i la democràcia. Un govern amb ERC al capdavant i que pugui aplegar també els comuns i Junts per Catalunya", ha defensat Maragall en una entrevista a RAC 1.

En aquest bloc, ha insistit, no s'hi poden incloure els socialistes però sí que hi tindria cabuda la CUP, malgrat que ha admès les dificultats per sumar-los. "Tenim massa experiències repetides en què la CUP decideix quedar-se fora del seu acord global de governació", ha sentenciat.

Maragall ha emplaçat a l'actual alcaldessa a anar plegats a visitar Forn per comentar la seva proposta de govern i ha demanat també fer un debat amb la resta de candidats a Soto del Real o, preferiblement, fora de la presó.

Tot i la proposta del cap de llista republicà, Colau reivindica un govern de caràcter progressista, motiu pel qual la seva geometria de pactes contempla ERC i el PSC, però no Junts per Catalunya.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari