Seat obté els millors resultats econòmics de la seva història

Cupra Formentor

Seat va consolidar l’any passat un benefici net de 294,2 milions d'euros, la qual cosa suposa un 4,6% més i rècord en la història de l’empresa. El resultat abans d'impostos va ser de 286 milions, un 21% més. Tot això gràcies a unes vendes de 9.991 milions d'euros, un 4,6% més.

Amb aquestes xifres, els empleats de Seat percebran una prima de 1.068 euros, un 49,2% més que en 2017. Aquesta paga única s'abonarà el pròxim 15 d'abril. La plantilla de Seat va tancar amb 14.627 empleats al 31 de desembre del 2018. Seat ha contractat 1.500 persones en els últims tres anys, però l'ocupació neta creix només en 500 persones el 2018 respecte al 2017.

Seat és el major inversor industrial d'Espanya dedicant un 12% de la seva facturació a inversions en R+D, que va xifrar en 1.223 milions l'any passat, un 27% més, i va destinar 23 milions a formació.

L’empresa ha confirmat que fabricarà el Cupra Formentor a la factoria de Martorell a partir de l'any que ve. Aquest mateix any, després de l'estiu, s'iniciarà la fabricació de la nova generació del León. L'anunci l’ha fet Lucca de Meo, president executiu de Seat, en presència d'Herbert Diess, president del consell d'administració de Seat i conseller delegat del grup Volkswagen, durant la presentació dels resultats.

Amb aquest anunci i amb el nou León, la fàbrica de Martorell estarà a ple rendiment fins més enllà del 2025, malgrat la mala marxa de l'Audi A1, del qual s'ha hagut de corregir la previsió de producció a la baixa en 12.000 unitats per la seva baixa demanda.

De forma paral·lela a l'anunci de la fabricació del Formentor, De Meo ha anunciat que a principis del 2021, Seat comptarà en la seva flota amb sis models elèctrics i híbrids endollables. La versió elèctrica del Mii (que es presentarà aquest mateix any a Barcelona) i l’e-Born seran els dos primers models 100% elèctrics de la marca, mentre que la nova generació del León i del Tarraco comptaran amb una versió híbrida endollable. Per la seva banda, el Cupra León i el Cupra Formentor també disposaran d'una variant híbrida endollable.

Herbert Dïes ha dit que Seat és un pilar fonamental dins del grup Volkswagen i ha anunciat que Seat desenvoluparà la plataforma de vehicles elèctrics petits i urbans per a tot el grup Volkswagen a Espanya. "Volem fer vehicles elèctrics per menys de 20.000 euros, assequibles per a tothom", ha afirmat De Meo.

Herbert Diess també ha confirmat que "el primer vehicle elèctric basat en aquesta plataforma estarà en el mercat el 2023". Aquest desenvolupament està dins dels 30.000 milions d'euros que invertirà Volkswagen en vehicles elèctrics fins al 2023. "Ens estem preparant per a l'era elèctrica i digital", va dir Diess.

Això seria en l’anomenada segona onada d'elèctrics del grup alemany. De Meo va recordar que ara mateix, en termes d'ocupació, és millor fabricar els models actuals, tots ells de volums considerables, que un elèctric "que necessita un 30% menys de treball perquè té menys peces".

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari