Terratrèmol de 4,2 a l’Alt Urgell

L'epicentre del sisme que s'ha sentit a bona part de Catalunya s'ha localitzat a Ribera d'Urgellet i no hi ha constància de danys
Terratrèmol a l'Alt Urgell

Un terratrèmol de nivell 4,2 a l'escala de Richter ha afectat l'Alt Urgell. L'epicentre ha estat a Ribera d'Urgellet (prop de la Parròquia d'Hortó) i s'ha percebut a la Seu, a tota la comarca, a pràcticament tot Andorra i a altres punts de Catalunya, com ara a Barcelona i Lleida. El moviment s'ha produït a les 17.29 minuts, segons informa l'Institut Geogràfic de Catalunya, que situa la profunditat de l'epicentre a un quilòmetre de la superfície.

Suficient, en qualsevol cas, perquè hagi fos bombetes de llum a alguns municipis i altres testimonis hagin assegurat que se'ls "ha mogut la casa" durant poc més de dos segons. Protecció Civil no té constància de danys materials o personals.

Un altre moviment sísmic de més baixa intensitat (2,2) s'ha percebut al Pallars Sobirà vora les 17.36 minuts.

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut 42 trucades, de les quals gairebé la meitat han estat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ICGC ha rebut més de 300 enquestes de percepció del sisme que ha tingut el seu origen a l'Alt Urgell.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari