L’advocat de Forn reclama un cara a cara entre López i Pérez de los Cobos

Melero fa notar contradiccions entre el comissari dels Mossos i el coronel de la Guàrdia Civil; de moment, el Suprem ajorna la decisió
Xavier Melero, advocat de Forn

Xavier Melero, advocat de l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, ha demanat un cara a cara al judici del procés entre el testimoni que ha declarat aquest dimecres, el comissari dels Mossos Ferran López, i el coordinador de l'operatiu policial de l'1-O, el coronel Diego Pérez de los Cobos.

Després del recés per dinar, però, el president de la sala segona del Suprem, Manuel Marchena, ha comunicat que per unanimitat s'ha decidit ajornar la decisió perquè en aquesta fase del judici és "prematur".

Melero ho ha demanat just quan ha acabat el seu interrogatori a López, i el president del tribunal, Manuel Marchena, li ha dit que rebria resposta després de dinar, com així ha estat.

Melero ha justificat la petició indicant que De los Cobos, segons López, coneixia el dispositiu dels Mossos per a l'1-O i "mai" li va fer cap "retret" sobre el mateix. Malgrat això, el coronel de la Guàrdia Civil va definir davant del Suprem com una "estafa" el pla elaborat pels Mossos i va dir que "no era cert" que en tingués coneixement previ.

En fase de judici oral, un acarament que no ha estat sol·licitat prèviament, es produeix en cas de contradiccions evidents i és decisió del tribunal acceptar-lo. El poden sol·licitar tant des de l'acusació com des de la defensa, així com a proposta del president del tribunal.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari