Qui amaga les banderes estelades en els seus actes?

Ernest Maragall, en un acte de la seva candidatura amb els seus fitxat
Ernest Maragall, en un acte de la seva candidatura amb els seus fitxatges estrella

Esquerra Republicana, que va empènyer la declaració d'independència de Carles Puigdemont, ha decidit que després de la fracassada estratègia de la passada legislatura cal anar a poc a poc. Malgrat que la bandera estelada és la pròpia del seu partit, el seu candidat a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha decidit que no és l'hora d'ostentacions de banderes i que el que cal és deixar-les aparcades.

Els actes protagonitzats per qui va ser un alt càrrec del PSC estan presidits pel color groc, això sí, però el que destaca és el nom del candidat. Les sigles d'ERC estan sent menystingudes i, alhora, s'ha demanat a la militància d'Esquerra a Barcelona que deixi les estelades ben guardades a un armari de casa.

Aquesta decisió ha provocat cert malestar en les bases d'ERC. Han vist com destacats militants eren menystinguts per col·locar els fitxatges d'última hora: Elisenda Alamany dels Comuns i Miquel Puig del món exconvergent.

Aquesta llista tampoc ha estat ben rebuda per l'aparell d'ERC a Barcelona. Primer, van assistir al canvi de candidat per decisió expressa d'Oriol Junqueras, i no van dir res en públic. En segon lloc, han d'acceptar que Alamany i Puig estiguin en llocs preeminents a la candidatura, la qual cosa va provocar certes protestes internes. I ara, per reblar el clau, no poden exhibir estelades en els actes de campanya per petició expressa del candidat.

Malgrat tot, l'aparell de propaganda al servei d'Ernest Maragall té les màquines greixades. Caldrà veure si obté el suport majoritari dels independentistes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides