Ada Colau, l’alcaldessa més reprovada de la història de Barcelona

Tanca el mandat amb vuit reprovacions per part del plenari de la ciutat

Ben aviat començarà la campanya oficial per les municipals a la ciutat, oficiosament ja fa temps que la temin en marxa, i els adversaris polítics de Colau han trobat un fil per on estirar. Ada Colau, des que va iniciar el seu mandat el 2015, s'ha enfrontat a vuit reprovacions per part del plenari, que en un moment o un altre han suspès la seva gestió.

L'alcaldessa Colau s'ha guanyat tres suspensos del ple en matèria de seguretat, arran de la crisi del Raval amb els narcopisos que després es va estendre a tota Ciutat Vella, el conflicte amb els manters, que la va posar en entredit com a cap de la seguretat ciutadana en un enfrontament obert, que encara dura, amb la Guàrdia Urbana, i la turismofòbia, amb una suposada regulació de pisos turístics qüestionada per les associacions de veïns. La quarta reprovació va ser per manca de transparència, per l'opacitat amb què manejava el pressupost municipal i un altre suspens del plenari en matèria econòmica, per la incapacitat d'arribar a un pacte sobre els pressupostos, que a hores d'ara i des de gener encara estan pendents.

La sisena reprovació va ser el passat mes de febrer a compte del nul nivell d'execució dels plans de barri, una de les seves promeses electorals amb què va picar l'ullet als barris més desfavorits de la ciutat.

Els dos darrers suspensos, per part del plenari, han estat durant el mes de març en matèria d'habitatge, més dolorosa si s'escau pel seu passat com activista de la PAH, i pel conjunt de la seva gestió. Colau va prometre que el 2020 hi hauria 3500 habitatges protegits, però segons paraules del regidor socialista Dani Mòdol, només ha entregat 500 claus. La resta, en projecte, sense construir. Tot i haver aconseguit que les constructores cedissin el 30% de cada promoció nova a pisos socials, no s'han fet. L'habitatge, la gran promesa de Colau, ha acabat en una reprovació per part del plenari.

Els partits de l'arc municipal: PDECat, C's, PSC, PP, ERC, CUP i els regidors no adscrits, s'han unit, en totes les combinatòries polítiques possibles per portar endavant aquestes reprovacions, fent que la figura de Colau passi als llibres Guinness dels rècords com l'alcaldessa amb més reprovacions durant el seu mandat, vuit en total. Cal destacar que Xavier Trias va ser reprovat en només tres ocasions.

Alberto Fernandez Díaz, el líder dels populars a l'Ajuntament, aprofita els seus últims dies a la casa gran deixant una frase lapidària, "Són les notes de final de curs, i el seu és un fracàs, però aquesta alcaldessa de cartó pedra no es mereix repetir curs".

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari