El TSJC investiga Torra per desobediència

Admet a tràmit la querella de la Fiscalia, que acusa el president d'incomplir els requeriments de la Junta Electoral sobre els llaços grocs
Quim Torra
Quim Torra

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit la querella que va presentar la Fiscalia contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per un delicte de desobediència. El pot haver comès en negar-se a complir el requeriment de la Junta Electoral sobre la retirada d'estelades i llaços grocs dels edificis públics de la Generalitat, que aquest òrgan justificava per la necessitat d'assegurar-ne la neutralitat durant el període electoral.

La Fiscalia acusa Torra d'haver incomplert de manera "conscient i deliberada" el mandat de la Junta Electoral i d'haver mantingut "de forma encoberta" simbologia partidista, en referència a la substitució de la pancarta que mostrava un llaç groc per una altra amb el mateix missatge sobre els "presos polítics", que incloïa un llaç blanc travessat per un traç vermell.

El TSJC troba que els fets atribuïts a Torra presenten "a priori una aparença delictiva", per la qual cosa obre diligències d'investigació per un delicte de desobediència comesa per una autoritat o funcionari públic, que pot comportar la inhabilitació de Torra com a president de la Generalitat.

"Acabo de signar la notificació de la querella per desobediència. Davant d'un estat autoritari, hem decidit viure sense por. Amb la llibertat d'expressió, fins a les últimes conseqüències", ha escrit Torra a Twitter.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari