Quines sospites aixeca a la Costa Brava el conseller Damià Calvet?

Damià Calvet

A la Costa Brava, totes les mirades estan posades en el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. El seu departament ha dictat dues moratòries per la concessió de noves llicències d’edificació que afecten els 22 municipis del litoral gironí. Aquesta mesura és prèvia a l’anunciada redacció del Pla Director Urbanístic (PDU) que ha de regular les zones on, finalment, s’hi podrà construir.

Les dues moratòries han suposat la paralització de projectes que podrien comportar la construcció de 30.000 nous habitatges. En canvi, s’ha permès que continuïn dues promocions immobiliàries que aixequen les protestes dels grups ecologistes pels estralls que provoquen en el paisatge de la Costa Brava: la urbanització Sa Riera Living, de Begur, i de Sa Guarda, a Cadaqués.

A més, aquesta setmana, la comissió territorial d'Urbanisme de Girona, amb la participació del secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, ha acordat aixecar aquesta moratòria de noves llicències urbanístiques en alguns sòls urbans de quatre municipis del litoral. Concretament, es tracta del nucli antic de Cadaqués (Alt Empordà), la Vila Vella de Tossa de Mar (Selva) i la zona de cases de pescadors del Port de la Selva (Alt Empordà). També s'ha aixecat la moratòria en tres sòls urbans, La Lloia i Els Eucaliptus, d'El Port de la Selva, i Cala Margarida de Palamós (Baix Empordà).

Tot esperant la redacció i presentació del PDU, el buit legal urbanístic que s’ha creat a la Costa Brava amb les dues moratòries i el seu aixecament parcial en quatre municipis és una situació molt perillosa que pot afavorir tota mena de jugades especulatives. En aquest sentit, les entitats ecologistes recorden l’estreta vinculació del conseller Damià Calvet amb el promotor immobiliari Felip Massot, un dels màxims exponents del “sector negocis” de l’antiga Convergència i íntim amic d’Artur Mas.

Abans de ser nomenat conseller de la Generalitat, Damià Calvet va treballar en l’empresa Vèrtix, fundada per Felip Massot, que ja ha fet diverses promocions immobiliàries al litoral. També va construir intensament a Sant Cugat, municipi del qual Damià Calvet va ser tinent d’alcalde d’Urbanisme.

Hi ha qui compara les “mogudes” de Damià Calvet a la Costa Brava amb el llop a qui s’encarrega de tenir cura de les ovelles. El litoral de Girona s’està convertint en un gran Monopoly.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari