Quim Torra: “Jo no donaré mai una ordre de retirar els llaços grocs”

El president català diu estar disposat a parlar amb Pedro Sánchez a canvi d'un relator
Quim Torra a la SER
Quim Torra a la SER

El president català, Quim Torra, davant l'ordre de la Junta Electoral Central de retirar la simbologia independentista dels edificis de la Generalitat ha afirmat que "a mi m'ordenen fer una cosa impossible de fer. Hospital, escoles, centres públics, etc…on s'acaben els espais públics de la Generalitat? Jo no donaré mai una ordre de retirar els llaços grocs. No vull prohibir sinó que defenso la llibertat d'expressió".

En aquests termes s'ha expressat el president de la Generalitat en una entrevista a la Cadena SER en la qual ha afirmat que està disposat a parlar d'una futura investidura del candidat del PSOE i actual president espanyol, Pedro Sánchez, però avisant que "volem parlar del dret d'autodeterminació, que hi hagi un relator per a plasmar els avanços. Que Sánchez vingui amb una voluntat real de diàleg i no de fer-se foto".

Amb el rerefons de les pròximes eleccions generals del 28-A, Quim Torra ha dit que "la triple dreta és una pèssima solució, un partit feixista que pugui condicionar el govern és una pèssima notícia. Però un govern PSOE i Ciutadans tampoc em donen alegria" recordant que el socialista Pedro Sánchez va donar suport a l'aplicació de l'article 155 quan el popular Mariano Rajoy era president. En aquest punt, Torra s'ha mostrat convençut que "Sánchez mirarà a Ciutadans després del 28-A".

Preguntat sobre l'afirmació que va fer quan era increpat per un grup de CDR en la qual va dir que "jo sóc el poble", Torra ha respost que va ser fruit d'un "moment d'efervescència" i que "jo tinc un extraordinari sentiment de gratitud amb la gent de Catalunya, vagi on vagi a mi la gent em rep molt bé. A mi la gent m'agraeix que estigui al capdavant de la presidència de la Generalitat".

Quim Torra ha defensat l'estat d'ànim de l'independentisme i ha dit que "vull expressar al ciutadà de Catalunya que tingui esperança, que ens n'estem sortint i que també ho farem políticament".

 

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari