Els veïns del Carmel clamen contra la passivitat de Colau per les festes als búnquers

Cada cap de setmana els turistes envaixen aquest barri, on hi munten ‘raves’
Búnquers del Carmel
Búnquers del Carmel

“Des de fa més de tres anys hi ha gent que puja de manera constant a fer-hi festes. Es porten les begudes i la música, i és un descontrol continu tots els caps de setmana”, explica Daniel Rosa, vocal de l’Associació de Veïns del Barri del Carmel de Barcelona. “Vivim un macrobotellón constant, i cada vegada va a més. El dia de l’eclipsi de lluna vam tenir 3.000 persones aquí, fent una festa. Els veïns n’estem farts, i molt cremats”, diu. 

Els búnquers es publiciten a les webs de viatges com una “experiència única a Barcelona”. La sortida o la posta del sol s’han convertit en un reclam per a milers de persones que cada cap de setmana envaeixen aquest barri per a desesperació dels veïns. “Estem deixats de la mà de Déu –es queixa Daniel Rosa–, aquí pugen amb beguda i drogues a muntar festes amb total impunitat. Els únics que fan alguna cosa són la Guàrdia Urbana, però tenen pocs efectius per la quantitat de gent que s’hi concentra. Si entres a internet, el Turó i les bateries estan com el lloc ideal per fer-hi raves”. La presència de molts llauners que venen alcohol no fa més que reforçar aquesta idea. 

“Al matí els carrers estan plens de brutícia, llaunes, pixats… Les brigades no donen a l’abast. Cada dia en treuren tres o quatre sacs plens”, declara Antoni Palma, portaveu de l’Associació de Veïns del Turó de la Rovira. “Però no és només la brutícia i el soroll, sinó l’augment del trànsit i de la inseguretat”, assegura. Les imatges de baralles entre joves borratxos que baixen de matinada corren com la pólvora per les xarxes socials. Els veïns denuncien que han augmentat els robatoris i el vandalisme: “Cremen i ratllen els cotxes al carrer i han augmentat els robatoris a les cases i els locals”, assegura Daniel Rosa. 

La passivitat de l’Ajuntament fa que els veïns estiguin portant a terme accions com tallar els carrers o barrar el pas als autocars o els taxis. “Se suposa que està prohibit pujar-hi, però el carrer Mühlberg, que és el que va als búnquers, sembla les Rambles. Necessitem més mesures de seguretat i control”, diu el vocal de l’entitat veïnal. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el seu equip s’escuden en la provisionalitat del projecte del Parc dels Tres Turons, que dorm als calaixos municipals des de fa més de 20 anys, per no prendre cap mesura davant la impotència dels veïns, que veuen, i viuen, com onades de turistes alteren el seu dia a dia. “De vegades som els veïns els que perdem el bus del barri perquè va massa ple”, explica Daniel Rosa. “Ja vam avisar fa tres anys, quan vèiem que es començava a posar de moda pujar als búnquers. Ara, això s’ha desmadrat. No és el model de turisme que volem ni el que necessita la ciutat”, conclou. 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.