D’on ve Jaume Alonso-Cuevillas?

Alonso-Cuevillas i Puigdemont
Alonso-Cuevillas i Puigdemont

Una de les estrelles emergents de la constel·lació processista és Jaume Alonso-Cuevillas, l'advocat de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. Recentment designat cap de la llista per Girona que Junts per Catalunya presentarà a les pròximes eleccions generals, té un passat com a degà del Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB) que alguns col·legues de professió recorden.

Segons escriu l'advocat Josep Maria Loperena en un article publicat aquesta setmana al Diari de Girona, el mandat d'Alonso-Cuevillas a l'ICAB (1997-2005) va ser "suspès arran de diverses causes penals pel desviament de fons dels comptes col·legials per costejar la restauració del seu despatx", però també és remarcable el motiu amb què associa l'arxivament de les denúncies.

Loperena indica que van ser arxivades "per jutges propers a la rereguarda de l'Opus Dei i la Falange", i que l'actual cap de llista puigdemontista a Girona "ni es deia Jaume com ara ni cridava «Visca Catalunya», sinó tot el contrari. Portava al voltant del canell una bandera espanyola fins que va ser contractat pel president Puigdemont per a la seva defensa".

"Llavors, per obra i gràcia del procés, va esdevenir en un independentista radical, en un demòcrata de tota la vida i en un tertulià clarivident i lúcid. Però la seva gesta més rellevant va ser quan va convidar Steven C. Krane, degà dels advocats de Nova York, per lliurar-li la medalla honorífica de l'ICAB barceloní. Krane, republicà i feixistoide, es va autoproclamar protector dels bons enfront dels dolents, dels rics en contra de la maldat dels pobres, dels blancs de les malifetes dels negres i paladí de la gent de bé en defensa de la virulència dels hispans. Krane solucionava aquelles injustícies socials amb la pena de mort o la presó de Guantánamo", evoca Loperena.

Esgrimint amb retranca una famosa frase de Marta Ferrusola, "Catalunya no s'ho mereix, això", l'autor de l'article escomet Alonso-Cuevillas, a qui considera un trepa designat a dit: "Girona no s'ho mereix".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides