Un concurs “fet a mida” posa el govern de Junts per Sant Cugat contra les cordes

L'oposició en bloc aprova una moció per aturar i anul·lar el concurs del contracte de publicitat municipal
Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat

Totes les forces de l'oposició del ple municipal de Sant Cugat CUP-PC, Ciutadans, ERC-MES, ICV-EUIA, PSC-CP,PP i els dos regidors no adscrits van presentar i aprovar ahir al vespre una moció d'urgència per instar a l'anul·lació i nova licitació del contracte d'informació, comunicació i difusió pública d'anuncis oficials i edictes, serveis, accions i activitats municipals en mitjans de comunicació d'abast local de l'ajuntament de Sant Cugat. Des del 2016 que l'oposició en bloc no es posava d'acord per presentar una moció conjunta.

La moció proposa a l'ajuntament aturar i anul·lar aquest procediment de licitació i iniciar un nou expedient de contractació que es realitzi a través de lots i que aquests corresponguin als diferents canals comunicatius de la ciutat.

Tot i que tots els grups integrants de la moció ja havien mostrat la seva oposició al concurs al llarg de la setmana passada, el procediment ha seguit el seu curs i divendres passat es van obrir les pliques dels candidats a la licitació. Com era d'esperar només s'havia presentat un únic aspirant.

Només hi ha un mitjà a la ciutat que compleixi totes les condicions que exigia el concurs públic: premsa escrita, de periodicitat setmanal, gratuït i format Din A5. Es tracta del setmanari Tot Sant Cugat, de l'empresari Ramon Grau, també editor del diari elmon.cat i estretament lligat a Junts per Sant Cugat.

Aquest contracte té una durada de dos anys i una compensació econòmica de 541.878,73 euros (sense IVA) i és prorrogable per dos anys més.

L'alcaldessa Carmela Fortuny defensa la legalitat i transparència del procés d'adjudicació i acusa d'oportunista la moció. L'oposició ha recordat al Govern de Junts per Sant Cugat que, units, representen el 63% de la població de Sant Cugat i que aquesta majoria hauria de ser tinguda en compte. També han anunciat que si no se'ls té present, impugnaran l'adjudicació.

L'oposició vol un concurs on realment es puguin presentar tots els mitjans de comunicació, amb igualtat de condicions. La secretària de l'ajuntament, ha dit que el concurs podria ser millorable, i ha reconegut errors en el mateix, però no suficients per instar a una nul·litat.

El malestar ha arribat a la resta de mitjans de comunicació de Sant Cugat. Un d'aquests, la televisió privada del municipi va llegir ahir en el torn del públic un escrit consensuat per la plantilla sobre les clàusules del concurs de publicitat "fet a mida del Tot Sant Cugat".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides