La Junta Electoral dóna 24 hores a Torra

El president pot ser denunciat per desobediència si no treu els llaços grocs i les estelades del Palau de la Generalitat
Borràs i Torra
Borràs i Torra

La Junta Electoral Central ha establert un darrer termini de 24 hores perquè el president de la Generalitat, Quim Torra, canviï de parer i retiri els llaços grocs i les banderes estelades penjades al Palau de la Generalitat. Si manté la seva negativa, la Junta Electoral pot remetre el cas a la Fiscalia i Torra podria ser acusat d'un delicte de desobediència.

La setmana passada, la Junta Electoral va instar Torra a retirar els símbols, però el president català s'hi va negar argumentant que respecta "el dret fonamental a la llibertat d'expressió" dels treballadors públics.

La Junta Electoral, però, considera que l'exhibició dels llaços i les estelades vulnera la prohibició establerta per la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) sobre l'exhibició de símbols ideològics i partidistes en edificis públics abans de les conteses electorals.

Torra i alts càrrecs de la Generalitat poden haver d'afrontar multes de 300 a 3.000 euros si la Junta Electoral els expedienta, al marge d'eventuals actuacions penals impulsades per la Fiscalia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides