Guardingo renuncia a la llista dels comuns: “No sóc independentista”

El senador es desmarca del "perfil independentista de la candidatura" que encapçala Asens
Óscar Guardingo
Óscar Guardingo

El senador Óscar Guardingo ha anunciat aquest cap de setmana que renuncia a concórrer a les eleccions generals en l'onzè lloc de la llista d'En Comú Podem. "No sóc independentista", comença el seu breu comunicat, on es mostra partidari d'"un projecte de país que sigui el mateix per a Cornellà, Vigo o Cadis".

"No podem tenir els peus enganxats al procés. Molta gent en les bases de Catalunya en Comú i a Podem no comparteixen el perfil independentista de la candidatura i del seu cap de llista", escriu en referència a Jaume Asens, del qual diu que és "un home íntegre i coherent, però jo no comparteixo la seva posició independentista".

Guardingo considera que la candidatura que encapçalarà Asens "apunta més al resultat de les autonòmiques (7,5%) que al de les generals que vam guanyar" i assenyala que "l'alteració de l'ordre de les primàries de Podem en la llista final tampoc és un símptoma de salut democràtica".

El senador, en qualsevol cas, assegura que seguirà militant a Podem i que treballarà perquè Ada Colau torni a ser alcaldessa de Barcelona i perquè "el canvi s'estengui als municipis de l'àrea metropolitana". Per últim, també assegura que treballarà per "un projecte de país propi i no condicionat ni per l'Espanya monàrquica ni pels independentistes que giren l'esquena a la meitat de Catalunya".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides