La Junta Electoral exigeix a Colau que retiri el llaç groc de l’Ajuntament

Considera que els símbols en edificis públics vulneren "de manera flagrant" la neutralitat i els dona 12 hores
Llaç groc a l'Ajuntament de Barcelona

La Junta Electoral de Barcelona ha ordenat aquest dijous a l'alcaldessa, Ada Colau, que retiri el llaç groc de la façana principal de l'ajuntament, després d'una denúncia presentada pel líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz.

Ordena que es retiri "amb la major brevetat possible i, en tot cas, abans de 12 hores des de la notificació".

D'aquesta manera, el tribunal electoral considera que els llaços grocs en edificis públics vulneren "de manera flagrant" la neutralitat de l'Ajuntament perquè exterioritzen la ideologia de determinats partits i persones que concorren a les eleccions. La decisió, però, es pot recórrer a la junta de rang superior.

L'ordre arriba després que aquesta matinada un grup hagi intentat despenjar el llaç groc que hi ha al balcó del consistori. S'han viscut moments de tensió amb la Guàrdia Urbana, que ha aconseguit recuperar el llaç abans que se l'emportessin.

Quan els interpel·len els agents de la Guàrdia Urbana, els autors repliquen que el llaç no pot estar allà perquè "ho ha ordenat un jutge", en referència a l'ordre de la Junta Electoral Central. Cinc persones han estat identificades per la Urbana i pels Mossos d'Esquadra. Al matí el govern municipal ha decidit tornar-lo a penjar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides